Nybyggnad/Ombyggnad

Planerar du att bygga ny villa eller kanske att reparera den gamla? Vi har stor erfarenhet av den typen av elinstallationer och delar gärna med oss av den kunskapen. I samarbete med byggföretaget och kunden anpassar vi installationen efter kundens önskemål. Vi hjälper även gärna till med tips och idéer.

Vi utför både enklare och mer komplicerade installationer. Vi anpassar arbetet efter kundens önskemål. Vill du ha ett förslag på både elinstallationen och kostnaden för detta är du välkommen att kontakta oss.

 

Fritidshus

Vill du kunna styra värmen i ditt fritidshus hemifrån? Kontakta oss för en ändamålsenlig lösning.

 

Belysning utomhus/inomhus

Vill du förbättra din belysning utomhus? Vill du göra ditt hus mer upplyst? Ledbelysning ligger nu rätt i tiden med tanke på de energipriser vi har i Sverige för tillfället.

Vi har inlett ett samarbete med ISABEL. Vi installerar och säljer deras superenergisnåla och högeffektiva LED-belysning. Titta in till oss på Kämpegatan och se deras produkter. Läs mer

 

Takvärme

Is och snö i hängrännor och stuprör, orsakar ofta skador på byggnader vintertid. Vid t ex dagsmeja bildas det ofta istappar i takrännorna. Detta gör att vatten inte kan passera utan samlas och blir stående på taket. Detta ger sedan upphov till läckage. Genom att installera värmekablar i hängrännor och stuprör kan sådana skador på byggnader undvikas.

Vi installerar och underhåller takvärmesystem som motverkar isbildningar och istappar på taket vilka kan utgöra en fara för människor vintertid.

Solceller

Tekniken för att använda solceller för elproduktion finns redan idag. Produktionskostnaden kommer med störta sannolikhet att bli lägre i framtiden. Solens strålar kan omvandlas till el i solceller och omvandlas till värme i solfångare. Den mängd solenergi som kan tas upp beror på breddgrad, årstid, tid på dygnet samt flera andra faktorer. Detta innebär att störst produktion av el kan ske under sommarhalvåret. Ungefär en femte del av den energi som når solcellen kan omvandlas till el.

Vi på Labbås El, tror på en snabb utveckling inom området, och satsar på detta inför framtiden. Besök oss gärna och prata mer om solenergi. Ni har även möjlighet att se en anläggning på plats.

 

Elsäkerhet

Ansvarig för att elinstallationerna är säkra, är i de allra flesta fall den som äger ett hus eller lägenhet. I en hyresrätt är det oftast hyresvärden som har ansvaret. När det gäller elektriska apparater är det den som äger apparaterna som ansvarar för att de är hela och används på rätt sätt.

Elsäkerhet får vi när elinstallationer och elektriska apparater är rätt gjorda och används på rätt sätt. Och när vi låter en behörig elinstallatör göra elinstallationer. Dessutom bör vi respektera förbudsskyltar och undvika farliga platser och situationer.

 

Jordfelsbrytare

En jordfelsbrytare är en billig livförsäkring och ett bra komplement till andra nödvändiga åtgärder i en elinstallation.

En jordfelsbrytare bryter strömmen snabbt om till exempel en apparat blir spänningsförande och minskar därmed risken för skador. En jordfelsbrytare för personsäkerhet ska vara märkt med 0,03 A eller 30 mA.

I bland annat nya bostadsinstallationer är jordfelsbrytaren ett krav. Bor du i en äldre bostad som saknar jordfelsbrytare kan du använda en flyttbar jordfelsbrytare. Denna kan även användas om din bostad har en gammal elinstallation, du har små barn och behöver extra skydd eller om du gör arbeten med eldrivna verktyg utomhus.

 

Elbesiktiga bostaden

Elsäkerhetsverket rekommenderar en särskild elbesiktning av bostaden. Där kontrolleras om installationen är fackmässigt utförd. På detta sätt minskar du risken för olyckor.

Anlita alltid en behörig elinstallatör. Gör inga elarbeten själv. Tänk på att obehörigt elinstallationsarbete är straffbart.

I ett samarbete med Länsförsäkringar Skaraborg utför vi elbesiktning. Ring och boka redan idag för en genomgång av din villa, fritidshus eller lägenhet.
För ytterligare information klicka här.

 

Pelletskaminer

Vi felsöker och reparerar även Quadra-Fire pelletskaminer. Gå gärna in på Ezy Energis hemsida www.pelletskamin.com för att se deras sortiment.

 

Åskskydd

Vid installation av ett åskskydd bör man kontakta en elinstallatör med godkänd behörighet. I ett åskskydd bör ett överspänningsskydd för el och tele ingå. Kontakta gärna oss för ytterligare information.

 

Smarta-hem-system (KNX-system)

Varför installera ett smarta-hem-system i ditt hus?

- tryckknapp vid entrén som släcker belysningen i huset och slår från ström till   spis/ugn, kaffebryggare o s v.

- en välkommen-hem-knapp vid entrén som tänder upp utvald belysning.

- värmen sänks automatiskt i de rum du inte använder.

- vid vädring stängs värmen av automatiskt.

- vid inbrott tänder larmet upp utvald belysning.

allt detta och mycket mera! Läs mer på http://www.hager.se/stroemstaellarsystem-+-fastighetsautomatik/fastighetsautomatik/smarta-hem-knx-system/6193.htm

 

Solceller!

ROT-avdrag Solceller

Du kan även få ROT-avdrag, enligt schablon, på din solcellsanläggning. Kan dock ej kombineras med bidrag. Arbetskostnaden för solcellsinstallation beräkans till 30% av totala kostnaden för installationen.

 

ROT-avdrag

Du har möjlighet att som kund hos oss dra av 30% arbetskostnaden genom att använda dig av ROT-avdraget.

ROT-avdraget gör det möjligt för dig som småhus- eller fastighetsägare att dra av 30% arbetskostnaden på reparationer, ny- eller tillbyggnation.

Exempel:

 Material  2 000:-
 Arbetskostnad  8 000:-
 ROT, -30% arb.kostnad  2 400:-
 Totalt  7 600:-
 Du sparar  2 400:-

 

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om ROT-avdraget eller gå in på Skattverkets hemsida www.skatteverket.se.
Webbyrå Tida Reklam | Länkpartners